Karácsony „a múlt részének” tekinti konfliktusait Tóth Csabával

Karácsony „a múlt részének” tekinti konfliktusait Tóth Csabával

Karácsony Gergely a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sajnálom, hogy így alakult, de minden rosszban van valami jó. Például az, hogy ebben a küzdelemben Tóth Csaba képviselő úr azokat a vádakat (...), amik vele szemben elhangzanak, azokat érdemben fogja tudni cáfolni és akkor mindenki megnyugodhat ebben a vitában. Én bízom a zuglói polgárok bölcsességében – erről beszélt Karácsony Gergely főpolgármester, egyben a Párbeszéd társelnöke egy vasárnapi sajtótájékoztatón annak kapcsán az RTL Híradó szerint, hogy a többek által korrupcióval vádolt szocialista képviselőt Tóth Csabát támogatja Zuglóban az előválasztáson a független Hadházy Ákossal szemben (Tóth a vele kapcsolatos vádakat rendre visszautasítja).

Karácsony – aki az MSZP, Párbeszéd és LMP miniszterelnökjelöltje is – támogatása már csak azért is meglepő, mert egy korábban kiszivárgott hangfelvétel szerint még a főpolgármester-választás előtt, a XIV. kerület polgármestereként azt mondta: ha ő visszamegy Zuglóba, akkor őt „elássák. A politikus megjegyzését pedig többen úgy értelmezték, ezt Tóth Csabára mondta.

Vasárnap viszont Karácsony azt mondta a kérdésre, hogy a közte és a Tóth közötti súrlódásokat sikerült-e tisztázni: „én azt már a múlt részének tekintem”.

A sajtótájékoztatón jelen volt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje is, és azt mondta, neki viszont van problémája Tóth Csabával, mert szerinte „részt vett olyan üzelmekben, olyan korrupciógyanús esetekben, amikkel szemben neki szót kellett volna emelnie parlamenti képviselőként”. Az MSZP budapesti elnöke, Molnár Zsolt szerint pedig nincs tudomásuk olyan tényről, ami a korrupciós vádakat alátámasztaná, „így azt kell gondoljuk, ezek inkább a politikai küzdelem része”.

A Momentum Zuglóban Hadházy Ákost támogatja, míg az MSZP, Párbeszéd, DK és sokak meglepetésére még a Jobbik is Tóth Csabát.