Ezért küld gyűjtőjegyet Karácsony Gergely a kancelláriaminiszternek

Ezért küld gyűjtőjegyet Karácsony Gergely a kancelláriaminiszternek

Karácsony Gergely a Lánchídon (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Addig nem száll be a kormány a Lánchíd felújítási költségeibe, amíg nem járhatnak rajta autók – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A miniszter zöld megoldásnak nevezte az autós hidat, és a 444 beszámolója szerint személyes példával állt elő: a kormányinfóról csak az Erzsébet hídon át lehet felautózni a Karmelita kolostorba, pedig a Lánchíd közelebb lenne. „Nekem senki ne mondja józan ésszel, hogy a zöldpolitika jegyében ez az álláspont tartható.”

A főpolgármester – aki szerint a kormány ferdítésekkel tartja vissza a főváros milliárdjait – a közösségi oldalán szólt be miniszternek. – Na, ennyivel is beljebb vagyunk. Kiderült, mi a fontos a kormánynak a Lánchíd kapcsán. Na mi? Saját maguk. Meg az állami autóik – írta Karácsony Gergely. Szerinte a Gulyás által mondottakból is látszik, hogy a kormány tagjai számára csak a saját kényelmük a fontos, a város jövője, vagy az itt élők nyugalma kevésbé.

– Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést. Nagyot fognak csodálkozni – tette hozzá, megjegyezve, hogy szirénázás is fel lehet jutni a Várba, ezért BKK gyűjtőjegyet küld Gulyás Gergelynek, amivel lehet menni a Lánchídon is.