Karácsony Gergely: Magyarországon újra trónfosztásra van szükség

Karácsony Gergely: Magyarországon újra trónfosztásra van szükség

Karácsony Gergely Debrecenben (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem sokkal azután, hogy hivatalosan is bejelentette, miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson, újabb videóval jelentkezett Karácsony Gergely. Ezúttal Debrecenből, ahol a diákévei egy részét töltötte, és amely várost szerette és mint mondta, ma is nagyon szereti.

A néhány perces, képileg és a hangban is rendkívül szakadozó vagyis nagyon nehezen érthető felvételen a politikus arról beszélt, hogy mióta főpolgármesternek választották Budapesten, egy furcsa vetélkedésbe akarták belelökni. Mintha a kormány elkezdett volna a fideszes vezetésű Debrecenből egy árnyékfővárost építeni, ő azonban nem érti, hogy miért kell szembeállítani egymással két települést.

Karácsony Gergely felidézte, hogy a szabadságharc idején, 1849-ben Debrecenben mondták ki a trónfosztást, amikor az uralkodók szembehelyezkedtek a társadalom nagy többségével. – Magyarországon újra trónfosztásra van szükség – szögezte le, hozzátéve, hogy van egy szűk, egyszázalékos uralkodó réteg, az embereknek pedig arra kell szövetkeznie, hogy egy trónfosztást hajtsanak végre.

A videó végén megjelent a kilencvenkilenc.hu internetes oldal címe, ott azonban egyelőre nincs tartalom, csak annyi olvasható, hogy Karácsony Gergely délutáni rendezvényét közvetíteni fogják.

A főpolgármester szombaton délelőtt jelentette be hivatalosan, hogy részt vesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Nem sokkal utána már fel is sorakozott mögötte pártja, a Párbeszéd mellett az MSZP is. Az ellenzéki előválasztásra korában már bejelentkezett Jakab Péter, a Jobbik és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, valamint Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. El fog indulni Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és zajlik a tárgyalás Pálinkás József volt akadémiai elnökkel is.