Kerestek, de nem találtak medvét a Balatonnál

Kerestek, de nem találtak medvét a Balatonnál

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash/Mark Basarab)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Semmi nem utal arra, hogy tényleg medve járna a Fekete-hegyen – erről számolt be a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a honlapján, amit a Hvg.hu vett észre. Az, hogy medve lehet a környéken, azt követően merült fel, hogy egy túrázó a honlapján hírt adott arról, szerinte az állat nyomait észlelte, erről több hírportál is beszámolt.

A felvetésnek a Nemzeti Park Igazgatóság utánajárt. – Az Igazgatóság kollégái bejárták a területet, konzultáltak a térségben dolgozó gazdálkodókkal (pl. erdész, vadász, állattartó) is. Munkatársaink az említett területen medve jelenlétére utaló nyomot nem találtak, tehát az interneten megjelenteket semmi nem erősíti meg. A vadállatok és a szabadban tartott háziállatok magatartásában sem tapasztaltunk változást, a területen található vadkameráink nem rögzítettek medvére utaló képeket. A Fekete-hegy elhelyezkedése is kétségessé teszi anyamedve és medvebocs jelenlétét, ugyanis a terület sűrű település- és úthálózata nem nyújtanak kedvező életkörülményeket a medvék számára – tették hozzá.

– Tisztelettel kérjük, ha medvét vagy medvére utaló nyomot, jelet észlelne a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, elsőként a +36 30 457-9119 számot hívja, illetve a honlapunkon található elérhetőségeken jelezzen, ezzel is megelőzve az esetenkénti megalapozatlan pánikkeltést, félelemkeltést – hívták fel a figyelmet.

Arról, hogy mi a teendő, ha medvét lát az ember, itt lehet olvasni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának

Címkék: Balaton, medve