Készüljön: viharos széllel indul a hét

Készüljön: viharos széllel indul a hét

A viharos szél miatt leszakadt faágakat távolítanak el tűzoltók egy emelőkosaras járművel Debrecenben, a Kassai úton 2020. február 5-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A délnyugati, déli szél tovább erősödik hétfőn, emiatt délelőtt már országszerte lehet számítani erős vagy viharos széllökésekre – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnali előrejelzésében. Több megyére és a fővárosra másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Főként a Dunántúlon lehetnek viharos (70-90 km/h) széllökések. A nap első felében ettől erősebb lökések csak a hegyekben fordulhatnak elő.

A hétfő délutáni órákban egy hidegfront érkezik, melynek környezetében az északnyugatira, nyugatira forduló szelet országszerte viharos (70-90 km/h), elsősorban az Észak-Dunántúlon erősen viharos (80-100 km/h, itt néhol akár 100 km/h feletti) széllökések is kísérhetik. A hétfő esti órákra a front átvonultával átmenetileg mindenütt csillapodik a légmozgás, kedden napközben azonban ismét többfelé (a délnyugati országrész kivételével) viharossá, az északi országrészben erősen viharossá fokozódik a szél.

A hidegfront mentén a Dunántúlon – legnagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon helyenként egy-egy zivatar kialakulhat.

Címkék: időjárás, szél