Két és fél milliárdból segíti a budapesti kisvállalkozásokat Karácsony és a BKIK

Két és fél milliárdból segíti a budapesti kisvállalkozásokat Karácsony és a BKIK

Karácsony Gergely (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sem a főváros, sem a budapesti iparkamara nem támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke által tett javaslatot az iparűzési adó (IPA) felfüggesztésére (vagy megszüntetésére) – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester, amelyben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával (BKIK) kötött megállapodásukat ismerteti.

A közös nyilatkozat szerint „bármilyen IPA elengedés csak akkor lehetséges, ha az az önkormányzatok számára egyidejűleg, és teljes mértékben kompenzációra kerül azok működési kiadásainak finanszírozására. Minden ezzel ellentétes javaslat súlyos problémákat jelent a gazdaság számára nélkülözhetetlen közszolgáltatások szempontjából.”

A megállapodásban arról is szó esik, hogy 2,5 milliárd forintos közös programot indítanak a legrosszabb helyzetben lévő mikro- és egyes kisvállalkozások mikrohitelezéssel való gyors megsegítésére. Bár szeretnének többet adni, de a járvány, a válság és a kormányzati megszorítások miatti nehéz helyzetben csak ennyit tudnak felelősséggel vállalni.

Emellett közös kupon programot indítanak, amelynek keretében a fogyasztók előre vásárolhatnak szolgáltatásokat, ezzel segítve a nehéz helyzetbe került vállalkozások finanszírozását.