Kiakadt az ellenzék: „a teljes összeomlás szélén egyensúlyoz” Kövér

Kiakadt az ellenzék: „a teljes összeomlás szélén egyensúlyoz” Kövér

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond gróf Tisza István egykori miniszterelnök szobrának felavatásán Cégénydányádon 2020. október 22-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik, az MSZP és a Párbeszéd csütörtökön bejelentette, nem vesznek részt az Országgyűlés házbizottságának ülésein, mivel szerintük Kövér László házelnök méltatlanná vált a testület vezetésére.

A négy ellenzéki párt közös közleményében úgy fogalmazott, Kövér László „az elmúlt napokban még magához képest is ijesztő verbális ámokfutásba kezdett”.

Kiemelték, a házelnök „emberek millióit, Magyarország nem fideszes többségét sértette meg”, amikor az ellenzéki összefogással kapcsolatban „moslékkoalícióról” beszélt.

„Mi, az ellenzéki összefogás pártjai a leghatározottabban kikérjük magunknak, hogy tagjainkat, szimpatizánsainkat és választóinkat a szemmel láthatóan a teljes összeomlás szélén egyensúlyozó házelnök ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel sértegesse” – jelentettéki ki az ellenzéki pártok.