Kiderült, ki az a Martonovics Detti, aki szóba került a Magyar Péter által közzétett felvételen

Kiderült, ki az a Martonovics Detti, aki szóba került a Magyar Péter által közzétett felvételen

Az Igazságügyi Minisztérium épülete, a főváros V. kerületében, a Nádor utcában. (MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Igazságügyi Minisztérium részéről a végrehajtói kar elnökével folyamatos kapcsolatot tartó egykori kormány-főtanácsos neve is előkerült a Magyar Péter által kedd reggel nyilvánosságra hozott felvétel egy pontján. Pontosabban akkor, amikor arról beszélgetnek a felvételen, hogy a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagaiból kihúzattak dolgokat, akkor felmerült a Martonovics Dettiként emlegetett Martonovics Bernadett neve (a felvételek feliratozásán Martinovicsként szerepel) – írja a 444.

A feleségével, Varga Judittal, az Orbán-kormány akkori igazságügyi miniszterével zajló beszélgetést Magyar állítása szerint 2023 januárjában vette fel, és azelőtt pár perccel hozta nyilvánosságra, hogy kedd reggel újra megjelent az ügyészségen tanúvallomást tenni. Martonovics Bernadett a Varga Judit vezette Igazságügyi Minisztérium Civilisztikai és Igazságügyi Kodifikációs Főosztályának vezető kormány-főtanácsosa volt. A 444.hu a Völner–Schadl-ügy nyomozati anyagairól készült, 2022 elején publikált egyik cikkében azt írta, hogy Martonovics a pozíciója miatt kapcsolatban állt Schadl Györggyel, az Országos Bírósági Végrehajtói kar akkori elnökével, aki neki mondta el, hogy el akart távolíttatni egy, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon dolgozó bírót az állásából. A portál akkoriban megkérdezte Martonovics Bernadettet, aki annyit mondott, hogy nem emlékszik ilyenre, de ha megtörtént, akkor maximum sztorizás volt. Martonovics végrehajtójelölteket is vizsgáztatott. Ő volt az elnöke annak a bizottságnak, amely átengedte Schadl pártfogoltját, majd az iratok alapján telefonon méltatlankodott, hogy „minden rendben van, de ez egy katasztrófa volt”. Amikor erről kérdezte a portál, nem reagált. Martonovics Bernadett a Magyar Bankszövetség honlapja szerint jelenleg a szervezet jogi, jogérvényesítési és lakossági banki szakterületeinek igazgatója. 

Magyar Péter kedden reggel hozott nyilvánosságra egy hangfelvételt, amelyen többek közt az hallható, hogy a volt igazságügyi miniszter szerint Rogán Antalék kihúzatták magukat a Völner-Schadl üggyel kapcsolatos ügyészségi iratokból.