Kincses Gyula nem vesz részt az állami kórházak vezetőinek kiválasztásában

Kincses Gyula nem vesz részt az állami kórházak vezetőinek kiválasztásában

Kincses Gyula (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az állami kórházak vezetőinek kiválasztására október 30-án létrehozott javaslattevő bizottságban való részvételre felkérték Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét is. A MOK elnökségének aznapi határozata alapján Kincses Gyula elnök a megtisztelő felkérés ellenére nem vesz részt a munkában, erről október 30-án Pintér Sándor belügyminiszter urat tájékoztatta – közölte hétfő reggel a kamara.

A közlemény szerint az elnökség jelenleg elsődleges és sürgős feladatának az új jogviszonyt meghatározó törvénnyel és végrehajtási rendeleteivel, a háziorvosi rendszer, az alapellátó gyermekgyógyászat és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel kapcsolatos teendőket tartja.

Mint szombaton megírtuk, az állami kórházak vezetőinek kiválasztására javaslattevő bizottságot kért fel a Magyar Tudományos Akadémia képviselőjének vezetésével a kormány. Az akkor azt írta, a MOK-elnök mellett tagja lesz Oberfrank Ferenc, az MTA Titkárság köztestületi igazgatója, Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati kar dékánja és Müller Cecília országos tiszti főorvos.