Kitiltották az ellenzéki képviselőt a Fertő tavi beruházás területéről

Kitiltották az ellenzéki képviselőt a Fertő tavi beruházás területéről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kitiltották a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, Kocsis-Cake Oliviót a Fertő tavi beruházás területéről. Erről a politikus a Facebook-oldalán számolt be, azt írva, hogy augusztus végén levélben fordult a Mészáros Lőrinc beruházását irányító Sopron-Fertő Zrt.-hez. Azt kérte, hogy engedélyezzék belépését a területre, bár tudta, hogy a projekt a legnagyobb titkolózás mellett zajlik. Nemrég viszont vízügyi szakemberek, borászok, vitorlázók, sőt még táborozó gyerekek is megnézhették a munkálatokat.

Kocsis-Cake szerint az viszont már nem fér bele, hogy egy zöld ügyekkel foglalkozó parlamenti képviselőnek is biztosítsák a bejárást, hiába mondja ki az Országgyűlésről szóló törvény, hogy az állami szervek kötelesek segíteni a képviselők munkáját. Sopron párbeszédes képviselője, Jakál Adrienn egyébként szintén elutasító levelet kapott.

„Levelében a Zrt. igazgatója egyébként azzal az érvvel tagadja meg a belépéshez való hozzájárulást, hogy »a fejlesztés környezetvédelmi és természetvédelmi kérdéseit kizárólag szakmai szinten kívánjuk kezelni«. Emlékeztetőül: ez a szakmai szint pusztította el fecskék százainak fészkelőhelyét, ez a szakmai szint kezdett nádirtásba, ez a szakmai szint adta áldását, hogy teherautók garmadája robogjon el naponta a természetvédelmi területen” - írta a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

A nagyberuházás helyszíne Fertőrákos, a tó egyetlen olyan helyszíne, ahol lehetséges strand kialakítása. A projekt leállítását követelte már az Unesco is, ahogy civilek sem értenek egyet vele.