Kitolná a SZÉP-kártyákkal való vásárlás határidejét az MSZP

Kitolná a SZÉP-kártyákkal való vásárlás határidejét az MSZP

SZÉP-kártya (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy a SZÉP-kártyákkal július 1-je után is lehessen vásárolni az élelmiszerüzletekben, valamint támogassa az MSZP élelmiszerkupon bevezetésére vonatkozó javaslatát.

Mint ismert, pénteken jár le a SZÉP-kártyák bolti felhasználásának határideje. Hacsak a kormány nem hosszabbít, a továbbiakban nem lehet a boltokban hideg élelmiszer vásárlására felhasználni. – Akinek tehát van SZÉP-kártyája, és még ki akarja használni azt egy nagybevásárlásra, annak sietnie kell – figyelmeztet a Bank360.

Az ellenzéki párt csütörtöki közleményében azzal vádolta a Fidesz-kormányt, hogy cserben hagyja a „brutális drágasággal küzdő magyar embereket”, július 1. után ugyanis nem lehet SZÉP-kártyákkal vásárolni az élelmiszerüzletekben, mert a kabinet nem biztosít erre törvényi lehetőséget.

A közleményben kiemelték: az emberek többsége a „brutális drágulások” miatt a SZÉP-kártyával eddig túlnyomó részben élelmiszert vásárolt, és az MSZP szerint a jelenlegi megélhetési válságban nem szűkíteni, hanem bővíteni kell a kormányzati segítségnyújtás körét.

A párt emlékeztetett, hogy korábban ők javasolták azt is, hogy a rászorulók kapjanak legalább havi 20 ezer forint értékű „esély élelmiszerkupont” elektronikus fizetőeszközre feltöltve, amelyet csak alapvető élelmiszerekre lehet költeni.