Kitömött barnamedvével kereskedett, bűnösnek találták a fideszes képviselőt

Kitömött barnamedvével kereskedett, bűnösnek találták a fideszes képviselőt

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash/Mark Basarab)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bíróság jogerősen bűnösnek találta természetkárosítás miatt Remete József fideszes sümegi képviselőt és két társát és egy év próbára bocsátották őket – írta a Népszava.

A vád szerint Remete József egy kitömött barna medvét vásárolt meg 2020 elején 400 euróért (145 ezer forint), majd ugyanennyiért eladta egy budapesti férfinak, aki Sümeg díszpolgára. Utóbbi  aztán 2020 őszén megkérte egy sümegi ismerősét, hogy értékesítse a kikészített medvebőrt, ami így felkerült az egyik magyar online értékesítő oldalra, és ott két millió forintért árulták.

A tapolcai bíróság jogerős büntetővégzésében mindhárom vádlottat bűnösnek találta, és természetkárosítás miatt 1 évre próbára bocsátotta.

Mint a lap emlékeztet, a fideszes politikus korábban tavaly nyáron került be a hírekbe, ő vezette azokat a fideszes aktivistákat, akik megzavarták Jakab Péter Jobbik-elnök utcai fórumát Sümegen.