Kiutasították Magyarországról a karanténban balhézó irániakat

Kiutasították Magyarországról a karanténban balhézó irániakat

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiutasítottak Magyarország és az Európai Unió területéről két iráni állampolgárságú, magyar hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistát – értesült az Index a Belügyminisztériumtól. Ők azok, akik koronavírus miatt karanténba kerültek, ott viszont balhézni kezdtek. A huszonhárom éves férfiaknak azt is megtiltotta az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, hogy a következő három évben beutazzanak Magyarországra.

A kiutasítás végrehajtását viszont – a feltételeinek megteremtéséig – felfüggesztették, és az érintettek részére kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki.

Az érintett egyetemisták a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyére kerültek korábban koronavírusos fertőzéssel, a karanténként kijelölt szobát viszont engedély és védőruházat nélkül elhagyták. A kórházi szobába ráadásul többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, balhéztak, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, és utasításaiknak nem tettek eleget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság járványügyi szabályszegés vétsége miatt tovább folytatják az eljárást, ez a távollévő terheltekkel szemben is befejezhető.