Komjáthi Imre Parraghnak üzent: „Még kér a nép, most adjatok neki!”

Komjáthi Imre Parraghnak üzent: „Még kér a nép, most adjatok neki!”

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke reagált Parragh László kamarai elnök szavaira a bérek alacsonyan tartásáról. (Képernyőfelvétel: Komjáthi Imre Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemcsak a szakszervezeteknél verte ki a biztosítékot Parragh László legújabb kijelentése, miszerint az ország versenyképességének alapja az olcsó munkaerő, vagyis a cél a munkabérek minél alacsonyabban tartása. Az MSZP frissen megválasztott társelnöke, Komjáthi Imre Facebook-videóban reagált a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének szavaira, amelyek szerinte felérnek egy önvallomással a Fidesz társadalompolitikájáról. 

– Az olcsó munkaerő előállításának programját a szemünk előtt valósítja meg az embertelen rezsim – fogalmazott a politikus. Mindez szerinte megnyilvánul „a tönkrevert közoktatásban, a lebutított szakképzésben, a társadalmi mobilitás felszámolásában, a falhoz állított szakszervezetekben, a sztrájkjog kicsinálásában”.  

Majd azzal folytatta, hogy nem Brüsszel és nem a baloldal a magyar emberek csóróságának az oka, hanem a Fidesz társadalompolitikája. 

Kiemelte: a dolgozók nevében követelik az inflációt követő béreket, a minimálbér adómentessé tételét, az európai átlagot elérő béreket, a normális oktatást, a munkavállalói jogok visszaállítását és tiszteletben tartását.

Ugyanakkor egy Petőfi-versidézettel üzent Parragh Lászlónak is: „Még kér a nép, most adjatok neki!” 

Elemzőkre hivatkozva a 2008-as válságnál is durvább összeomlásra számít a szocialista politikus, amelyből az átlagemberek jönnek ki a legrosszabbul. A helyzetet súlyosbítja, hogy az Orbán-kormány kivezeti a rezsicsökkentést és felszámolja a szociális hálót, miközben más európai országokban bevezetik azt, illetve erősítik a hálót. – Máshol fokozzák a munkavállalók védelmét, miközben itt megüzenik, hogy a magyar dolgozó Európa legkisebb béréért gürcölhet – szögezte le. 

Szégyennek nevezte, hogy a Fidesz még mindig az alacsony bérekben látja a versenyképesség kulcsát, mert nem tudtak egy olyan gazdaságot kiépíteni, amely a képzett, minőségi munkaerőre épül.

Végezetül beszélt arról, hogy a minimálbér 15 százalékos adójának elengedésével 22,5 százalékos nettó minimálbér-emelést lehetne elérni, ami azonnali segítséget jelentene a dolgozóknak, miközben a vállalkozások terhei nem nőnének.