Komjáthi szerint a Dunaferr megszűnése a régióban is lyukat üt

Komjáthi szerint a Dunaferr megszűnése a régióban is lyukat üt

Komjáthi Imre (Fotó:Erdős László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar dolgozók ezreit hagyta cserben a kormány azzal, hogy hagyta összeomlani a Dunaferrt – írta a Facebookon Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, elnökjelöltje. 

Komjáthi szerint hiába minden felajánlás, hiába minden segítség, a kormány döntött: hagyja, hogy hazánk egyik legnagyobb múltú gyára, „az egykori acélipari gigász” csődbe menjen. Ez a magyar dolgozók elárulása, és tanúbizonyság arra, hogy a kormány csak szavakkal hirdeti a munkaalapú társadalmat, a valóságban csak a NER-lovagok meggazdagodásával, az ország vagyonának kicsatornázásával vannak elfoglalva.

Komjáthi felidézi, hogy a Dunaferr utódcégével szemben felszámolási eljárást indítottak, ez pedig nemcsak az egykori óriásvállalat múltja miatt elkeserítő, hanem amiatt a többezer ott dolgozó magyar szempontjából is, akiket hosszú időn keresztül áltatott a kormány a helyzet rendezésével. Most magyar családok tömegei fognak megélhetés nélkül maradni, sőt – állítja – a régióban is hatalmas lyukat fog ütni a Dunaferr megszűnése.

„Hiába a demonstrációk, a megoldási javaslatok tömkelege, a kormány most végleg lemond az egyik legnagyobb múltú gyárról, és az abban dolgozó több mint háromezer magyarról. A pirula keserű, a helyzet megrendítő” – írja Komjáthi Imre, azt kérve a kormánytól, hogy „ha már nem volt hajlandó (...) megfelelő intézkedéseket tenni a Dunaferr megmentéséért, akkor legalább azért tegyen, hogy a munka nélkül maradó több ezer magyar ne maradjon megélhetés nélkül. Mit 

Címkék: MSZP, Dunaferr, Komjáthi