Terrortámadás Tel-Avivban

Terrortámadás Tel-Avivban

(Forrás:  Fotó: JACK GUEZ/AFP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többen megsebesültek, heten pedig meghaltak Tel-Avivban, miután kedd este egy fegyveres tüzet nyitott a lakosságra Jaffa körzetében, egy másik elkövető pedig késsel támadt az emberekre. 

A BBC úgy tudja, a támadás egy vasúti kocsiban kezdődött, majd a peronon folytatódott.A rendőrség szerint a fegyverest és a késes támadót végül a lakosság „semlegesítette”, az elkövetők személyazonosságát azonban nem hozták nyilvánosságra. A hatóságok szerint a támadók indítéka a „terror” volt. A lövöldözés nem sokkal azelőtt kezdődött, hogy Irán kilőtte az első rakétát Izraelre. 

A történtekről szemtanúk számoltak be, egyikük elmondta, hogy „láttam, hogy a terrorista velem szemben áll. Valamit csinálni akart, mire a biztonsági erők megérkeztek a helyszínre, és odarohantak hozzá”. Egy másik szemtanú pedig arról beszélt, kezdetben tűzijátéknak hitték a lövéseket, mielőtt rájöttek, hogy „valami sokkal rosszabbról van szó”.

Címkék: Izrael, terror