Megszüntették a Magyar Péter ellen szexuális kényszerítés miatt indított eljárást

Megszüntették a Magyar Péter ellen szexuális kényszerítés miatt indított eljárást

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Ficsor Benedek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bűncselekmény hiányában megszüntette azt az eljárást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, amely azután indult, hogy egy magánszemély szexuális kényszerítés miatt feljelentést tett Magyar Péter ellen. 

A 24.hu a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása nyomán azt írja, a feljelentést azután tették meg Magyar ellen, hogy egy Ádám Lauraként bemutatkozó nő kitakart arccal arról beszélt a TV2-nek, hogy a politikus erőszakoskodott vele. Azt állította, hogy a Tinderen ismerkedtek meg, majd egy ötcsillagos hotelban találkoztak, ahol Magyar agresszívan viselkedett vele. Amikor visszautasította a közeledését, sértegetni kezdte.

A nő nyilatkozata körbejárta a kormánymédiát, amire Magyar akkor úgy reagált, hogy „megfizetnek egy hölgyet, aki előad egy újabb mesét arról, hogy vele is erőszakoskodtam. Amiből megint egy szó sem igaz”.

Az ügyészség azt közölte: az eljárás során megállapították, hogy a nő és Magyar szeptemberben ismerkedett meg egymással az egyik internetes társkereső oldalon, majd több mint kéthetes üzenetváltás és beszélgetés után együtt töltöttek egy hétvégét egy szállodában. Ahol azonban nem történt bűncselekmény, „mivel a bűncselekmény jogi tárgya, a közszemérem a társadalomra való veszélyességhez megkívánt módon nem sérült”.