Koronavírus: 24 új fertőzött itthon

Koronavírus: 24 új fertőzött itthon

Koronavírus térkép 2020. augusztus 25. (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

24 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) az elmúlt 24 órában – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Így a betegség hazai megjelenése óta már 5215 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt napon elhunyt egy 94 éves krónikus beteg, így már összesen 614 életet követelt a járvány. A gyógyultak száma is emelkedett – a hétfőn közölt 3695 után – a friss adatok szerint már 3716-an vannak túl a betegségen.

Az adatok együtt azt jelentik, hogy jelenleg 885 aktív fertőzöttről tudni. Ez a szám napról napra emelkedik, hétfőn 883 volt. Jelenleg 57 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzötteknek egyébként a 36 százaléka budapesti.

A tájékoztatásban felhívták a figyelmet, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Európa legtöbb államában romlik a helyzet, ezért szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályok lépnek életbe, a konkrétumokra a héten tesz javaslatot az operatív törzs.

Kiemelték azt is, hogy az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. Ismét felhívták a figyelmet, hogy kötelező a maszk viselése a tömegközlekedésen és a boltokban, ahogyan a fontos a távolságtartás is.

Címkék: koronavírus