Koronavírus: két ember elhunyt, hat új fertőzöttet azonosítottak

Koronavírus: két ember elhunyt, hat új fertőzöttet azonosítottak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze 6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma – közölték a hivatalos oldalon szombat reggel.

2974-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 660 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 129 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlap adatai szerint hatósági házi karanténban 2409 fő van, 213-mal több mint előző nap. Az elvégzett mintavételek száma 293 220, 1188-cal több a péntekinél. Az aktív fertőzöttek száma 29-cel, a kórházban ápoltaké 4-gyel, ebből a lélegeztetőgépen lévőké 1-gyel csökkent 24 óra alatt.

Az oldalon megjegyzik, hogy a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. „A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése  tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. A kormány, az Operatív Törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha kell, meghozza a szükséges intézkedéseket” – írják.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője pénteken úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén áttanulmányozza az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által készített jelentést. és a jövő héten várhatóak különböző intézkedések.

Címkék: koronavírus