Koronavírus: négy idős beteg hunyt el

Koronavírus: négy idős beteg hunyt el

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze 11 újabb embernél mutattak ki az elmúlt napon a koronavírust, így 744-re emelkedett a beazonosított fertőzések száma – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Az elmúlt időszakban ennél azért magasabb számban emelkedett napról-napra a diagnosztizáltak száma.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy négy idős ember elhunyt, az életkoruk 61 és 94 év közé esik. Mindannyiuknál közzétettek alapbetegségeket is, úgy mint daganat, magas vérnyomás vagy szív- és érrendszeri betegség. Ezzel már 38-ra nőtt itthon a járvány áldozatainak száma.

Az elmúlt napon több mint 1000 tesztet végeztek el a hivatalos adatok szerint és újabb embert nyilvánítottak gyógyultnak.

Azt a tájékoztató oldalon is közlik, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Címkék: koronavírus