Koronavírus: Nyolc beteg hunyt el

Koronavírus: Nyolc beteg hunyt el

Koronavírus – Mentőautó 2020. március 25-én a Szent László Kórházánál (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét elhunyt itthon nyolc koronavírusos beteg – derül ki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Azt írják, hogy többségében idős, krónikus betegről van szó ezúttal is. Ezzel már 142-re emelkedett a betegség áldozatainak száma.

Eközben újabb 73 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így már összesen 1652 esetben diagnosztizálták a koronavírust. Csütörtök reggelig már csaknem 38 500 tesztet végeztek el.

A tájékoztatásban ismét hangsúlyozták, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél ráadásul jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Címkék: koronavírus