Koronavírus: újabb 12 beteg hunyt el

Koronavírus: újabb 12 beteg hunyt el

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2168 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 225 főre emelkedett az elhunytak száma, 295-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisáraA Pesti úti idősotthonban az eddigi adatok szerint 284 gondozott fertőzött és 28 elhunyt – közölték szerda reggel a hivatalos oldalon.

A honlapon szereplő adatok alapján az elvégzett mintavételek száma 52 702, ez 2650-nel több a kedd reggel közölt 50 052-nél. A gyógyultak száma 8-cal emelkedett, kedden 287-en voltak. A kórházban ápoltak száma 842-ről csökkent 825-re, ahogy a lélegeztetőgépen lévőké is (82-ről 63-ra). Az igazolt fertőzöttek száma 70-nel emelkedett 24 óra alatt.

Mint a koronavirus.gov.hu oldalon figyelmeztetnek, „a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.”

Budapesten az üzletekben is kötelező lesz az arc eltakarása | Magyar Hang

Hozzáteszik, „ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.”

Címkék: koronavírus