Koronavírus: Újabb két idős beteg elhunyt

Koronavírus: Újabb két idős beteg elhunyt

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt két idős, krónikus beteg az elmúlt 24 órában, ezzel pedig 593-re emelkedett az áldozatok száma – derül ki a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott kormányzati oldalról.

Közben az elmúlt napon mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). A járvány kezdete óta így összesen 4223 embert regisztráltak koronavírusosként. Azóta már 2941-en pedig már meggyógyultak, a jelenleg is aktív fertőzöttek száma 689. Közülük 133 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, míg hatan lélegeztetőgépre szorulnak.

Habár itthon nem emelkedik a fertőzöttek száma, a körülöttünk lévő országokban több helyen igen. Ezért már a csütörtöki kormányinfón belengette Gulyás Gergely, hogy nem lehet kizárni az újabb korlátozásokat. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában is arról beszélt, hogy most a legnagyobb veszélyt a vírus behurcolása jelenti más országokból, az operatív törzsnek ezért délig kell letennie a javaslatát az asztalra arról, miként lehet ezt megakadályozni.

Címkék: koronavírus