Koronavírusos egy XV. kerületi gyerek

Koronavírusos egy XV. kerületi gyerek

Fotó: Dr. Király Balázs gyermekorvos oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Pozitív lett egy gyerek koronavírus-tesztje a XV. kerületben, írta a Facebook-oldalán Király Balázs gyermekorvos. Emiatt csütörtökön a rendelője fertőtlenítés miatt zárva tart. Az Index kereste a doktort, aki megerősítette, hogy csütörtökön derült ki az eredmény, a gyereknek pedig nem kellett kórházba mennie, azóta otthon van. Korábban egy idősebb doktornő vizsgálta, ő szintén otthonában van, miután kivonták az egészségügyi munkából a 65 feletti dolgozókat.

„Reméljük, hogy holnap már újra nyitva lesz a rendelő, de természetesen továbbra is csak, sürgős helyzetben, súlyos állapotban kerülhet sor vizsgálatra, minden más esetben telefonon adunk tanácsot, ha kell receptet is” – írta posztjában Király Balázs.

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján elhangzott, hogy hatósági házi karantén lesz, csak akkor van szükség kórházi kezelésre, ha valaki súlyos klinikai tüneteket mutat.

Kormányinfó - Gulyás Gergely szerint akár több mint egy évig elhúzódhat a járvány | Magyar Hang

Soroksár polgármestere, Bese Ferenc eközben arról számolt be, hogy koronavírusos az egyik dolgozó apja, ezért az összes alkalmazottat hazaküldte a hivatalból. Az viszont még nem derült ki, hogy a munkatárs is fertőzött lenne. Az önkormányzatot is elkezdték fertőtleníteni.

Csütörtök reggel közölték, hogy tizenöt új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a számuk így 73-ra nőtt. Köztük 62 magyar állampolgár, 9 iráni, 1 brit és egy 1 kazah van. Ketten már meggyógyultak a fertőzésből, és eddig egy halálos áldozatról tudni. Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília csütörtökön közölte, hogy hat súlyos állapotban lévő embert kezelnek intenzív osztályon. A csoportos megbetegedés fázisában vagyunk, nem tudni, hogy mikor lépünk be a tömegesbe – mondta.