Kovács Gergely megerősítette: kihívja Pokorni Zoltánt a XII. kerületben

Kovács Gergely megerősítette: kihívja Pokorni Zoltánt a XII. kerületben

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke leadja szavazatát a Terézvárosi Gyermekkönyvtárban kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megerősítette lapunknak Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) elnöke, hogy elindul a polgármesteri tisztségért Budapest XII. kerületében. A szándékáról péntek reggel a Gulyáságyú Média számolt be. Azt is mondta, hogy a Kutyapárt nem egyeztetett más pártokkal az indulásáról.

Kovács Gergely, aki 2019 óta képviselő a hegyvidéki önkormányzatban, az okokat firtató kérdésünkre azt mondta: mára összegyűlt, hogy mi az, ami rosszul működik az önkormányzatnál, vagy éppen lehetne jobban csinálni, és mi az, ami a kerület lakóit zavarja, és akár még plusz pénz nélkül is megvalósítható. Emellett azt is mondta: nem látja, hogy az ellenzék soraiból ki az, akinek esélye lenne a kerület fideszes polgármesterével, Pokorni Zoltánnal szemben.

– Élő Norbertet egyszer már kipróbáltuk, de nem nyert választást – mondta a Kutyapárt első embere a Demokratikus Koalíció (DK) tagjáról, aki a négy évvel ezelőtti választáson az ellenzék közös jelöltje volt, de alulmaradt Pokornival szemben. Mint mondta, nem egyezkedtek, tárgyaltak más pártokkal. Arra is kíváncsiak voltunk, számít-e arra, hogy beáll mögé a többi ellenzéki párt, vagy arra van-e nagyobb esély, hogy önálló jelöltet indítanak. Azt mondta, nem tudja. Szavai szerint a XII. kerületben a DK és a Momentum látszik valamilyen szinten, de a szándékukat nem ismeri.

Rákérdeztünk továbbá, hogy mi az a két dolog, amin bizonyosan változtatna a megválasztása esetén. – Az a tapasztalatunk – ezt támasztja alá a több mint ezer visszaküldött kérdőív is –, hogy a kerületben élőket leginkább a gyorsuló beépítés zavarja. Lakóparkokról van szó. Ebben az ügyben az önkormányzat érdemben tudna cselekedni, az önkormányzat azonban a lakóparkok szaporodásához aktívan hozzájárult. A korábban bezárt intézmények területét ugyanis meghagyta vegyes rendeltetésű területként, amelyeknek jóval nagyobb a beépíthetősége, mint a környező lakóövezeteknek. Ugyanakkor létrehozott olyan vegyes területeket, ahol engedélyezik a lakófunkciót. Továbbá akadnak olyan területek is az önkormányzat tulajdonában, amelyek lakóövezetnek számítanak, de lényegében visszaerdősültek. Ezen területek státuszát is rendezni kellene – magyarázta.

Arról is beszélt, hogy szerinte évi több száz milliós veszteséget okoz a kerületi önkormányzatnak, hogy nincs verseny az ingatlanértékesítéseknél és a közbeszerzéseknél. – A meghirdetett ingatlanok esetében gyakran egy érvényes ajánlat érkezik, annak ellenére is, hogy elég alacsonyak az árak. A közbeszerzések esetében pedig rendre ugyanazok a cégek nyernek. Az így megmaradó pénzeket lehetne utak és járdák építésére fordítani. Változtatni kell az önkormányzat kommunikációs gyakorlatán is. A lakosok ugyanis gyorsabb és érdemi tájékoztatást szeretnének. A civil szervezetek támogatására is több forrásra van szükség – emelt ki néhányat a tervei közül Kovács Gergely.