Lakócsónakban haltak meg ketten a Hármas-Körösön

Lakócsónakban haltak meg ketten a Hármas-Körösön

Képünk csak illusztráció! A Hármas-Körös Kunszentmártonnál (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden érkezett a bejelentés arról, hogy a Hármas-Körösön, Gyomaendrődnél egy lakócsónakban ketten tartózkodnak, ám nem adnak életjelet magukról – közölte a Katasztrófavédelem.

A gyomaendrődi és a szeghalmi tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők partra vontatták a járművet. A lakócsónakban egy gázüzemű tűzhely működött, amely elhasználhatta a lakótér levegőjét, a bent lévő két ember életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már segíteni. A tragédia pontos okát és körülményeit a hatóság vizsgálja. A tájékoztatásban emlékeztettek, hogy egy köbméter gáz elégetéséhez mintegy tíz köbméter levegő szükséges, ha a levegő-utánpótlás nem biztosított, akkor tökéletlen égés megy végbe, amelynek során szén-monoxid keletkezik. Éppen ezért a szén-monoxid-érzékelő használatával a hasonló tragédiák elkerülhetők, mivel az eszközök mindig időben jeleznek, s ilyenkor van még idő cselekedni.