Lánchíd-felújítás: A Közbeszerzési Hatóság visszadobta a főváros tenderét

Lánchíd-felújítás: A Közbeszerzési Hatóság visszadobta a főváros tenderét

A felújítás előtt álló Lánchíd (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tartalmi hibák miatt a Közbeszerzési Hatóság visszadobta a Lánchíd felújításáról szóló tendert – írta keddi számában a kormányközeli Magyar Nemzet. A lap ehhez a fővárosi Fidesz-csoport bejegyzését idézi, amelyet még hétfőn tettek közzé a párt Facebook-oldalán.

A posztban azt írják, hogy „több mint fél év késlekedés után sem sikerült szabályos tartalmú közbeszerzést kiírni a fővárosi önkormányzat baloldali vezetésének a Lánchíd felújítására”. A bejegyzés még hozzáteszi, hogy „a Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a dokumentumot, így a BKK igazgatóságának módosítania kell azt.” A végén pedig odaszúrnak egyet a főpolgármesternek: „Egy biztos, a nemzet egyik szimbólumának felújítása további heteket csúszik a hozzá nem értés, a szerencsétlenkedés miatt.”

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósága 11 napja, július 24-én hagyta jóvá a kivitelezési munkálatokra kiírt feltételes közbeszerzési eljárás elindítását. Ekkor úgy fogalmaztak: eredményes tender esetén 2021 tavaszán indulhat és 2023-ban érhet véget a munka.

Mint akkoriban írták, a rekonstrukció kizárólag a híd felújítását tartalmazza, a munkálatokat a Fővárosi Önkormányzat saját forrásból, hitelből, illetve a kormány tervezett 6 milliárd forintos hozzájárulásából finanszírozza. A kormányzati hozzájárulásról még nem kötötték meg a támogatási szerződést, annak időpontja egyelőre ismeretlen, ezért a BKK technikailag csak feltételes közbeszerzési eljárást írhat ki. Ez a tender csak akkor lehet eredményes, ha a felújításhoz szükséges teljes fedezet rendelkezésre áll – közölték.