Lánchíd-felújítás: Négy pályázó tehet ajánlatot

Lánchíd-felújítás: Négy pályázó tehet ajánlatot

A felújítás előtt álló Lánchíd (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb fontos lépcsőfokához érkezett a Lánchíd felújításának kivitelezéséről szóló közbeszerzési eljárás. Szeptember végén lezárult a részvételi szakasz, amelyből kiderült, hogy mind a négy jelentkező megfelelt a felhívásban megfogalmazott elvárásoknak. A négy ajánlattételre felhívott ajánlattevőnek 2020. október 28-ig kell benyújtania ajánlatát – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

Az ajánlattételi szakasz a dokumentumok feltöltésétől kezdődően 25 nap. A kiválasztott gazdasági szereplők pedig az A-Híd Építő Zrt. a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. az SDD Konzorcium (DÖMPER Kft., Subterra – Raab Kft., Pannon-Doprastay Kft.) és a STRABAG Általános Építő Kft., nekik kell 2020. október 28-ig elküldeniük az első ajánlatukat. A Közgép tulajdonosa – Simicska Lajos kegyvesztettsége után – jelenleg Szíjj László tiszakécskei útépítő milliárdos, aki rengeteg állami és önkormányzati megbízást nyer el, akinek Mészáros Lőrinccel több közös érdekeltsége van, és akinek a jachtján töltötte nyaralását Szijjártó Péter külügyminiszter.

Kedvező ajánlatok esetében a BKK 2021 februárban köthet szerződést a leendő kivitelezővel. Mint írják, Magyarország szimbólumának felújítása egy hónappal később, márciusban kezdődhet el, amennyiben Magyarország kormánya is biztosítja az ígért támogatást. A megújult Lánchidat – az előzetes ütemezés alapján – 2023-ban vehetik újra birtokba a közlekedők.