Lánchíd-ügy: a többség szerint a kormány nehéz helyzetbe akarja hozni a fővárost

Lánchíd-ügy: a többség szerint a kormány nehéz helyzetbe akarja hozni a fővárost

A Lánchíd (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Lánchíd nemzeti ügy, a kormánynak pedig több forrást kell biztosítania a rekonstrukcióra – derül ki a Publicus Intézet Népszava által ismertetett, friss kutatásából.

A fővárosi megkérdezettek 61 százalék szerint a kormány a fővárost akarja nehéz helyzetbe hozni azzal, hogy nem emel a támogatási összegen. A kormánypárti szavazók negyede is így gondolja. 53 százalék azt is politikai játszmának tudja be, hogy a főváros megtiltotta a Lánchíd bevonását az augusztus 20-i tűzijátékba.

70 százalék szerint a kormánynak több pénzt kellene adnia az ígért 6 milliárd forintnál, a bizonytalanok háromnegyede, de még a fideszesek harmada is így gondolja.

A megkérdezettek 95 százaléka szerint a Lánchíd nem csak híd, hanem szimbólum.

És hogy kit tartanának felelősnek, ha le kellene zárni a Lánchidat? 38 százalék szerint a kormányt, 26 szerint Karácsony Gergely, 14 százalék szerint Tarlós Istvánt, 16 százalék pedig a kormányt és Karácsonyt egyaránt felelősnek tartaná.

Kétharmad szerint Karácsonynak akkor is neki kell fognia a felújításhoz, ha az önkormányzat szerint nincs rá elég fedezet. A megkérdezettek fele szerint a kormány biztosítaná a szükséges forrásokat. fele ugyanakkor úgy véli: a kormány biztosítaná a szükséges forrásokat (a fideszes választók 74 százaléka így gondolja).