Lassan visszaszivárog a ködös idő

Lassan visszaszivárog a ködös idő

Őszi táj (Forrás: pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán napközben ugyan javulnak a látási viszonyok, de egyes tájakon – legnagyobb eséllyel az Alföldön és északkeleten – tartósan borult, párás, ködös maradhat az idő, másutt azonban hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből..

Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a ködös, felhős tájakon fordulhat elő szitálás. A déli szelet az Alpokalján kísérhetik időnként élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 14 fok között várható, de a tartósan felhős, párás részeken ennél pár fokkal hidegebb lesz az idő.

Front nem lesz térségünkben, ugyanakkor nagy különbség lesz a tartósabban ködös és a naposabb tájak között. Elsősorban az Északi-középhegység térségében és az Alföldön tartósabban megmaradhat a pára, köd, ami miatt egész nap tapasztalhatunk ízületi panaszokat, sajgó végtagokat. Itt alacsony lesz a hő- és komfortérzet, migrénes tünetek jelentkezhetnek, valamint levertség, fáradékonyság is előfordulhat. A naposabb dunántúli tájakon élők hangulata, közérzete viszont javul, az itt élők napközben a reggeli ízületi panaszok enyhülését, megszűnését tapasztalhatják – írja az Időkép. 

Címkék: időjárás