Lázár János: Hajlamos vagyok a lázadásra

Lázár János: Hajlamos vagyok a lázadásra

Lázár János és Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt négy, kormányon kívül töltött évet például nem tartja „száműzetésnek” – erről beszélt Lázár János, az új Orbán-kormány egyik miniszteri posztjának várományosa, korábbi tárcavezetője csütörtökön egy hódmezővásárhelyi kocsmafórumon, amiről a hvg.hu közölt videós beszámolót.

Lázár úgy fogalmazott: a mezőhegyesi ménesbirtok és tangazdaság kormánybiztosi munkáját és a ménesbirtokot finanszírozó Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kuratóriumi tagságát is inspiráló feladatként élte meg. Sőt: bár 2013-ben még az ország első számú uzsorásaként emlegetett Csányi Sándor OTP-vezért, időközben itt összebarátkoztak. – 2018-ig tanultam Orbán Viktortól, 18-tól 22-ig pedig Csányi Sándortól. Elég jó iskola ez – mondta.

Arra is kitért, az elmúlt húsz évben nem változott, hogy „hajlamos vagyok a lázadásra”. Mint mondta, „ezt amúgy is csak addig szabad csinálni, amíg az ember el meri küldeni az ellenfeleit és még a saját párttársait is a p*csába”. Lázár érez még mindehhez magában  „erőt, tüzet, vagányságot”, pedig az elmúlt években állítása szerint  „sokat szenvedett”, de ezt nem bánja, mert  „ahhoz, hogy nagy politikussá válj, sokat kell szenvedni”.

Az atv.hu szerint Lázár építésügyi minisztériumot kaphat, talán ezért fogalmazott úgy a csütörtöki fórumon az új kormányban betöltött szerepe kapcsán: „országépítésre mindig vállalkozom”.

Az biztos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan a napokban arról tájékoztatta a közvéleményt, szerdán a kormányfő tanácskozást hívott össze az új kormány megalakításával kapcsolatban. Ezen Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt, míg feltehetően Varga Mihály és Szijjártó Péter csak azért nem volt jelen, mert külföldön voltak. 

Címkék: Lázár János