Lázas betegek állnak órákig sorban a Dévai utcai szűrőállomásnál

Lázas betegek állnak órákig sorban a Dévai utcai szűrőállomásnál

Koronavírus-minták teszteléséhez készül egy munkatárs a Nemzeti Népegészségügyi Központban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


A mentők már nem mennek ki mindenkihez, így a lázas betegeknek tömött sorokban kell várniuk, hogy leteszteljék őket – erről számolt be a 444-nek egy olvasója, képet is mellékelve a várakozásról. Budapesten, a Dévai utcai szűrőállomásnál száz méteres sor alakult ki, tünetes betegeknek kellett várakozniuk a novemberi hidegben, hogy leteszteljék őket koronavírusra.

A 444 olvasója a hétvégén lázasodott be, fájt a feje, levertnek érezte magát. A háziorvosánál hétfőn jelentkezett, a mentők pedig csütörtökön hívták azzal, hogy leterheltek, így ha aktuálisan nem lázas, keresse fel a Dévai utcát. Ott viszont azt tapasztalta, hogy súlyosabb állapotban lévőket is odaküldtek. „Volt aki 40 fokos lázzal zombiként várta végig a k..va hosszú sort. Másfél órát álltunk a hidegben, néha kijött egy ember az utcára begyűjteni a TAJ-kártyákat” – mondta el az olvasó.

A 444-et tájékoztató forrás fél háromra kapott időpontot, de csak négy után tudott távozni a helyszínről. Az egészségügyi személyzet szerinte segítőkész, és a körülmények ellenére is nagyon kedves volt, de az egész olyan kaotikus és megdöbbentő, hogy aki nem tapasztalja, szerinte el sem hiszi. Az épület és a portásfülke méretű helyiség, ahol a tesztelést végezték, pedig tiszta hetvenes évek volt szerinte.