Letartóztatás helyett nyomkövetőt kap a gyanú szerint a Fő utcai bulizóknak drogot eladó férfi

Letartóztatás helyett nyomkövetőt kap a gyanú szerint a Fő utcai bulizóknak drogot eladó férfi

A történtek helyszíne, egy budai ház

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fellebbezett a vádhatóság, hogy letartóztatásba kerüljön a férfi, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószert adott az ablakon kizuhanó fiatal áldozat ismerőseinek – írja közleményében a Népszava által is idézett Fővárosi Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított, egy 24 éves férfi egy hete egy fiatalokból álló és aznapra az érettségi vizsga megünneplését tervező társaság egyik tagjának füvet, amfetamint, és LSD hatóanyag-tartalmú anyagokat adott el. A bulit az I. kerületi Fő utca egyik bérlakásán tartották, és az egyik résztvevő, egy érdi fiú vélhetően a drogok hatására összetörte a lakás bútorzatát, majd kiugrott az ablakon. A válságos állapotú kamaszt kórházban ápolják, felépülésére azonban nincs remény, sajtóértesülések szerint beállt nála az agyhalál állapota, írja a Népszava.

A rendőrség a gyanúsítottat pár napon belül elfogta, és az illetékes ügyészség indítványozta letartóztatását, mert szerintük a férfi – szabadlábon hagyása esetén – megszökhet, jogellenesen befolyásolhatja a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követhet el. Ugyan a bíró szombaton úgy döntött, a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is fennállhat, ám a bizonyítás megzavarása nincs veszélyben álláspontja szerint. Az illetékes törvényszék ezért a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el Budapest területére, a férfinek nyomkövető eszközt kell viselnie.

A végzés azonban nem végleges: a Budapesti I. és XII. kerületi ügyészség fellebbezett, mivel az eset és a terhelt személyi körülményei alapján kizárólag a letartóztatást tartja az egyedül alkalmazható kényszerintézkedésnek.