Letartóztatták Szilágyi István színművész fiát, édesapja meggyilkolásával gyanúsítják

Letartóztatták Szilágyi István színművész fiát, édesapja meggyilkolásával gyanúsítják

Budapest, 2017. szeptember 7. Szilágyi István színművész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elrendelte a bíróság Szilágyi István színművész fiának letartóztatását, édesapja meggyilkolásával gyanúsítják - jelentette be az ügyészség. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben fogják megfigyelni a férfit.

A letartóztatott férfi a gyanú szerint végzett édesapjával, az országosan elismert színésszel, akit a közlemény nem nevez meg, de a körülmények alapján nyilvánvalóan Szilágyi Istvánról van szó. A gyanúsítottat a bíróság egy hónapra letartóztatásba helyezte. A Magyar Hangnak a rendőrség két napja megerősítette, hogy fia okozhatta a Lópici Gáspárt alakító színész halálát.

A megalapozott gyanú szerint a 49 éves férfi 2020. május 3-án, a reggeli órákban, a XVII. kerületi otthonában test szerte – részben egy kalapáccsal – bántalmazta az édesapját, aki emiatt életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogta a férfit, akit a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki, és előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség – a terhelt eljárásbeli jelenlétének és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében – indítványt tett a gyanúsított letartóztatására.

A Blikk úgy tudja, hogy a gyanúsított már nem tagadja, hogy megölte édesapját, ám vallomásában többször hangsúlyozta, ő csak önvédelemből ütött.

A nyomozási bíró az ügyészségi indítvány alapján egy hónapra elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést, amelyet az ügyészség álláspontjával egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelt végrehajtani. A végzés nem végleges.

A fia ölhette meg Szilágyi István színművészt | Magyar Hang