Levélben búcsúztak munkatársai a koronavírus-fertőzésben elhunyt tatabányai betegápolótól

Levélben búcsúztak munkatársai a koronavírus-fertőzésben elhunyt tatabányai betegápolótól

Képünk illusztráció, az nem a tatabányai kórházban készült (Fotó: Glix.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szívhez szóló levélben búcsúztak a tatabányai Szent Borbála Kórház dolgozói munkatársuktól, aki a koronavírus áldozatául esett. A kórház honlapján megjelent búcsúlevél a következő:

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a Szent Borbála Kórház dolgozója 2020. április 24-én elhunyt a székesfehérvári Szent György Kórházban. „Munkatársunk szervezete több hetes kezelés után feladta a harcot a covid elleni küzdelemben. Csöndes, hűséges, 20 éve intézményünkben dolgozó kollégát veszítettünk el. A Szent Borbála Kórház és Tatabánya Városa saját halottjának tekinti.”

A 41 éves férfi a koronavírus-járvány első ismert áldozata az egészségügyben dolgozók körében. Haláláról múlt szombaton az országos tiszti főorvos is beszámolt az operatív törzs sajtótájékoztatóján – azt azonban nem árulta el, hogy egészségügyi dolgozóról van szó. Müller Cecília úgy fogalmazott: az áldozat „bélgyulladásos megbetegedésben, baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, erre könnyen rárakódott az újkoronavírus-fertőzés”. Felesége azonban az RTL Klubnak elmondta, hogy férjének nem volt alapbetegsége, csak később, a kezelése alatt alakult ki nála az MRSA-fertőzés és a bélfertőzés.

Felesége szerint nem volt alapbetegsége a 41 évesen elhunyt beteghordónak | Magyar Hang

Vasárnap megszólalt a koronavírus első ismert, egészségügyben dolgozó halálos áldozatának felesége. Az RTL Klub riportjában elhangzott, hogy a 41 évesen elhunyt férfi közel húsz éve dolgozott a tatabányai kórházban. Március közepén gyengeségre panaszkodott, majd enyhe megfázásos tünetei lettek. A beteghordó öt hete került kórházba, családja ekkor látta őt utoljára.

A tatabányai kórházban legalább húsz dolgozó kapta el a koronavírust a múlt hét végéig. Lazók Zoltán, Oroszlány független polgármestere a Facebookon közölte, már 41-en estek ki a munkából vagy azért, mert fertőzöttek, vagy azért, mert szoros kapcsolatban voltak fertőzöttel.