Magyar Orvosi Kamara: több mint időszerűek a kormány korlátozó intézkedései

Magyar Orvosi Kamara: több mint időszerűek a kormány korlátozó intézkedései

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét a karmelita kolostorban 2020. október 3-án. Balra Álmos Péter Zoltán, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége fontosnak és több mint időszerűnek nevezte a kormány által a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében most meghozott „érdemi korlátozó intézkedéseket”.

A kamara hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében egyúttal a lakosságot arra kérte, hogy saját és családja érdekében mindenki – a tavaszihoz hasonló példás fegyelemmel – tartsa be a szabályokat.

A MOK egyébként nem véletlenül nevezhette „több mint időszerűnek” a korlátozásokat, már két héttel ezelőtt azonnali járványügyi szigorításokat követeltek.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Facebook-oldalán azt hangsúlyozta: csökkenteni kell a koronavírusos megbetegedéseket, mert ha továbbra ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor a kórházak nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel. A kormányfő videójában számos, a járvány terjedését korlátozó intézkedést is bejelentett, ezekről itt írtunk részletesebben.