Magyar Péter: A miniszterelnök legközvetlenebb környezetéből is kapok információkat

Magyar Péter: A miniszterelnök legközvetlenebb környezetéből is kapok információkat

Magyar Péter az ügyészség előtt 2024. március 26-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vannak még régi barátai „egész magas szinten” – ezzel indokolta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Magyar Péter azt, miért gondolja és írta ki a közösségi oldalára, hogy „pánik van a Karmelitában”. Azt mondta, hogy nem akarja stresszelni Orbán Viktort, de „a legközvetlenebb környezetéből kap információkat”.

Majd arról is beszélt, hogy vasárnap egész nap üléseztek a Karmelitában és különféle forgatókönyveket dolgoztak ki, az egyik narratíva most, hogy Magyar Péter és közössége a Fidesz szavazóit nem érinti, mert baloldali. Ugyanakkor szerinte olyanok is bőven állnak mögötte, akik korábban még a kormánypártok támogatói voltak. A Fidesznek most szerinte kevesebb mint kétmillió szavazója van, „olyan állapotban van a Fidesz és a NER, olyan szinten repedt meg”, hogy a bázist, a másfélmillió törzsszavazójukat próbálják megvédeni.

Magyar Péter azt már egyértelművé tette, hogy elindulnak az európai parlamenti választáson, azt azonban még mindig nem tudni, hogy milyen párttal. Most azt mondta, hogy több párt is van, de a neveket azért nem hozza nyilvánosságra, mert ismeri, hogyan működik a propaganda, vagyis elég, ha pár hetet hagynak arra, hogy megpróbálják azt lejáratni. A jelöltek közül lesznek, akit pályázaton választanak ki és az ő tervei szerint ha kijutnak, az Európai Néppártba ülnének be, de erről pártdöntés még nincs. Azt majd szavai szerint „meglátjuk”, hogy egy EP-listavezetői vitán részt venne-e, ő Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel szeretne vitázni az ország sorsáról és arról, hogy milyen összefonódás van a Fidesz és a DK között.

 

A szombati tüntetés után a Magyar Hang is készített videós interjút Magyar Péterrel, ezt itt nézheti meg:

Címkék: Magyar Péter