Magyar Péter: Félmillió forintot utaltam a Bethesda Gyermekkórháznak

Magyar Péter: Félmillió forintot utaltam a Bethesda Gyermekkórháznak

Magyar Péter a Rendszerváltás - Új korszak kezdődik című rendezvényén (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Miközben a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének haszonélvezői 30 milliárdos jachtokon és adriai szigeteken élvezik az ellopott adófizetői pénzt, addig gyermekeknek szükséges műtétek maradnak el 2024-ben Magyarországon 14 éves fideszes kormányzás után – erről írt Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a közösségi oldalán pénteken. Egyúttal bejelentette: félmillió forintot utalt a Bethesda Gyermekkórháznak, ahol jelenleg sürgős műtétek maradnak el a klímaberendezés leállása miatt. – Arra bíztatok mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá, segítsen a környezetében lévő egészségügyi intézményeknek – tette hozzá. 

Arra is kitért, hogy az utóbbi hetekben sorra érkeznek a hírek arról, hogy a kórházainkban – a legnagyobb kánikulában – leállnak a klímaberendezések, és az azonnali javításra nincs anyagi forrása a kórházaknak. Emiatt sürgős, sokszor gyerekeket érintő műtétek maradnak el. – Egészen elképesztő, hogy Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár, vagy Pintér Sándor belügyminiszter nem szólal meg az ügyben és hogy a kormány nem juttat azonnali forrásokat az egészségügyi intézményeinek – tette hozzá.

Arról, hogy sugárkezelések és műtétek maradnak el az elromló kórházi klímák miatt, és szülők visznek ventilátort a kórtermekbe, itt írt a Magyar Hang.