Magyar Péter: Egyes iskolákban a 39 fokot is elérte a hőmérséklet

Magyar Péter: Egyes iskolákban a 39 fokot is elérte a hőmérséklet

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levelet írt Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak az iskolabejárásokkal kapcsolatban. Facebook-bejegyzésében hozzátette, várja a választ, de addig is itt megkérdezné, hogy eljutottak-e hozzá az iskolákból a tanárok és a gyerekek segélykiáltásai?

„Eljutott-e a hír hozzá, hogy
• az egyes iskolákban a hőmérséklet elérte a 39 fokot is;
• gyakorlatilag nincs olyan tanterem, amelyben 30 fok alatt lenne a hőmérséklet;
• sok diák és tanár rosszul lett az átmelegedett tantermekben;
• van olyan iskola, ahol hónapok óta nincs vezetékes víz;
•  az orvosok szerint az egészséges szervezetnek sem tesz jót, ha 35-39 fokban kell huzamosabb ideig tartózkodni. Akinek valamilyen kezelt szívbetegsége van, ilyen körülmények között túlzott megterhelést kap, a gyógyszerek ellenére is belecsúszhat egy szívelégtelenségbe, szívritmuszavarba, vérnyomásproblémába. A kisgyermekek pedig túlhevülhetnek.”

Hozzátette, „ha eljutottak ezek a hírek, akkor mit tesz/tett a kormányzat az elviselhetetlen, embertelen körülmények javításáért?” Zárásként megosztotta egy diák beszámolóját, akinek az iskolája Budapest közepén van. „Nagyon régi, elég rossz állapotban. Természetesen olyan, mintha egy kemencében lennénk. Néhányan kiütlek a rácsos ablakba (a földszinten) mert ott egy kicsit élhetőbb volt. A többiek pedig már mindennel legyezték magukat. Majd bejött egy tanár, és elkezdett fenyegetőzni, hogy aki az ablakban ül fegyelmi eljárást indít ellene” – írta a diák.

Frissítés: Magyar Péter posztja után értesült a Magyar Hang, hogy egy ferencvárosi gimnáziumból hazaküldték a diákokat a hőség miatt.