Magyar Péter üzent Orbán Viktornak: Mire vár miniszterelnök úr?

Magyar Péter üzent Orbán Viktornak: Mire vár miniszterelnök úr?

Magyar Péter Lázár Jánosnak üzent (Fotó: Magyar Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedden kigyulladt a Debrecenből 11:11-kor Füzesabonyba indult vonat mozdonya a tiszafüredi állomás közelében. Az utasokat időben leszállították, a tüzet eloltották. Ehhez kapcsolódik a Tisza Párt legújabb bejegyzése, amelyet Magyar Péter Lázár Jánosnak és Orbán Viktornak címzett.

– Ma egy mozdony és egy motorvonat gyulladt ki hazánkban. Szerencsére személyi sérülés nem történt – írja a párt vezetője, aki újfent Lázár Jánost teszi felelőssé a vasút romló állapotáért, mert az építési ésa közlekedési miniszter két éve törli az összes vasúti fejlesztést és beruházást. – Eközben 3,5 milliárd forint közpénzért a batidai kastélyához vezető alsóbbrendű utat a minisztériuma alá tartozó Magyar Közút Zrt. épp újjáépíti – emlékeztet Magyar. – milyen balesetnek kell történnie, milyen késési statisztikára van szükség egy alkalmatlan miniszter eltávolításához? – szegezi a kérdést Orbán Viktornak, majd  így folyttja: „Égnek a mozdonyok, törnek a sínek, kisiklanak a vonatok, háromból kettő InterCity késik.  Mire vár, miniszterelnök úr?”

Mint ismert, Magyar Péter a kórházak állapotának bemutatása után a MÁV helyzetével kezdett el intenzíven foglalkozni. Több lepukkant vasútállomásról is bejelentkezett, miközben a területért felelős miniszternek, Lázár Jánosnak többször üzent, lemondásra is felszólította. A késések, az állomások állapota és a karbantartások hiánya mellett a leállított fejlesztéseket is számonkérte Lázáron. A miniszter egy ponton körbevezetést ajánlott Magyarnak, de a találkozó végül kútba esett, mert Lázár Kőbánya-felsőn akart találkozni a politikussal, míg Magyar közös vidéki vonatozást szeretett volna.