Majdnem a rendőrségen kötöttek ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagjai

Majdnem a rendőrségen kötöttek ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagjai

Zöldre festette a metró szellőzőnyílását a Blaha Lujza téren az MKKP 2020. június 1-én (Fotó: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő délután majdnem bevitték a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáit a VIII. kerületi rendőr-kapitányságra, mert a budapesti Blaha Lujza téren zöldre festették a metró szellőzőnyílását, és egy installációt helyeztek el, amely a Super Mario-játékokban felbukkanó húsevő növényt, a Piranha Plantet ábrázolja – vette észre a 24.hu. 

https://www.facebook.com/rendkivuliugyek/photos/pcb.2211937082264753/2211936475598147/?type=3&theater

A Facebookon közölt bejegyzés szerint végül nem vitték be őket. Ám egy készenlétis különítmény és három járőrautó is érkezett, a tucatnyinál is több rendőr két és fél órán keresztül helyszínelt. A BKV is odaküldött egy műszaki ellenőrt, aki megállapította, hogy 90 ezer forintos kárt okoztak. Az aktivisták hozzátették azt is, hogy a rendőrök „végig nagyon jó arcok voltak, a BKV-s nem”. A virágot végül leszedték, de azt ígérték, hogy jövő héten visszateszik.

Az üggyel kapcsolatban a Népszava megkereste a BRFK-t, így derült ki, hogy a szellőző kifestése azért nem marad szankció nélkül: „a járőrök 2020. június 1-jén 15 óra 8 perc körül észlelték, hogy a Budapest VIII. kerület, Blaha Lujza téren a metró állomáshoz tartozó szellőzőt zöld festékkel lefestik. A rendőrök öt személlyel szemben intézkedtek, akiket igazoltattak, azonban előállításra nem került sor.” „Az esettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság kisebb kárt okozó rongálás vétség gyanúja miatt indított eljárást” – írta a rendőrség.

Mint a lap emlékeztet, az MKKP-s tagok látványos hétfői közrefogása különösen abszurd annak fényében, hogy a rendőrök a napokban ölbe tett kézzel nézték végig, ahogy a Deák téri kettős gyilkosság miatt szervezett megemlékezésen több száz fekete ruhás, arcát eltakaró futballhuligán üvöltötte, hogy „igenis van cigánybűnözés”. A BRFK azért nem indított eljárást ez utóbbi miatt, mert az szerintük nem tartozott a gyülekezési törvény hatálya alá.