Májustól nem kell maszkot viselni a kórházakban

Májustól nem kell maszkot viselni a kórházakban

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház (Forrás: az intézmény Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Május elsejétől nem kell maszkot viselni a kórházakban és a szociális intézményekben – számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az országos tiszti főorvos döntéséről. Sem a dolgozóknak, sem a látogatóknak nem kell ezután viselniük, de a kórházigazgatók saját hatáskörben továbbra is kötelezővé tehetik a dolgot.

Korábban több időszakban kötelező volt maszkot viselni a tömegközlekedésen, az üzletekben, egyes belterületeken, míg néhány hónapig még az utcákon is. A boltokban és tömegközlekedésen való maszkviselést 2022. március 7-étől helyezték hatályon kívül, korábban pedig 2021. november 1-jén vezették be újra néhány hónapos szünet után. A közterületeken való kötelező maszkviselést 2020 novemberében vezették be, és egészen 2021 májusáig érvényben is volt. Ezt a rendelkezést akkor a kötelező esti-éjszakai kijárási tilalommal egy időben szüntették meg.

A járványügyi készültség egyébként már decemberben megszűnt, mint akkor erről beszámoltunk