Már közel félmillióan támogatják a csatlakozást az Európai Ügyészséghez

Már közel félmillióan támogatják a csatlakozást az Európai Ügyészséghez

Hadházy Ákos az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében indított aláírásgyűjtés egyik standjánál (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már 470 ezren aláírták azt a petíciót, amely azt követeli, Magyarország is csatlakozzon a korrupció ellen harcoló Európai Ügyészséghez – jelentette be csütörtökön Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő lapunkhoz is eljuttatott közleményében arról ír, „a kezdeményezésből valódi mozgalom nőtt ki, országszerte több ezer ember gyűjti az aláírásokat, ami azt bizonyítja: nem igaz, hogy a magyarok félnek, sokan mernek és akarnak is tenni”. Mint megjegyzi, csütörtöktől újult erővel indul be a gyűjtés, Budapesten 15 helyszínen lesznek jelen ezen a délutánon, és vidéken is újra beindul a közterületi, illetve a kopogtatásos gyűjtés is.

Hadházy Ákos szerint a valódi szám ennél nagyobb lehet, mert a számolást nehezíti, hogy sok gyűjtő nem regisztrált, róluk csak akkor szereznek tudomást, amikor átadnak néhány tucat, vagy akár több ezer aláírást. „Sok aláírásgyűjtő ív érkezik postán, általunk korábban nem ismert emberektől, ami szintén azt mutatja, hogy az emberek szeretnének tenni valamit, csak feladatot kell adni nekik” – közölte a képviselő.

Hogy sikerül-e összegyűjteni a szükséges egymillió szavazatot, azzal kapcsolatban Hadházy Akos úgy vélekedik: „Ez csak attól függ, hányan gyűjtenek. Az egymilliónál sokkal többen szeretnék aláírni. De ha lesz tízezer ember - ahány szavazókör van az országban -, aki vállalná, hogy összegyűjt 50-50 aláírást, akkor egy szempillantás alatt elérjük az egymilliót.”

A független országgyűlési képviselő tavaly szeptemberben indította el petícióját, amelynek célja, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, amely – ellentétben a Polt Péter által vezetett ügyészséggel – hatékonyan léphetne fel az uniós forrásokat dézsmáló bűnözők és a jól szervezett korrupció ellen.

Hadházy Ákosék már 380 ezer aláírást gyűjtöttek | Magyar Hang

Májusig tart a gyűjtés az Európai Ügyészségért, szerinte ez nagyon nagy siker.