Már nem támogatja Juhász Pétert a Kétfarkú Kutya Párt

Már nem támogatja Juhász Pétert a Kétfarkú Kutya Párt

Donáth Anna, a Momentum elnöke (k), Juhász Péter (j) és Kerpel-Fronius Gábor (b) (Forrás: Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután a Momentum múlt héten bejelentette, hogy visszalépteti Kerpel-Fronius Gábor polgármesterjelöltjét az ötödik kerületben Juhász Péter javára, visszavonta Juhász támogatását az őt eredetileg indítani szándékozó Kétfarkú Kutya Párt – értesült a Telex és a Magyar Hang is. Úgy tudjuk, a viccpárt erről szombaton döntött, akkor, amikor EP-listájukról is határoztak.

A Momentum az üggyel kapcsolatos érdeklődésünkre azt írta: „A Momentum nagyon sajnálja a Kutyapárt döntését, de tudomásul veszi. A továbbiakban azon dolgozunk, hogy az V. kerületi közös ellenzéki polgármester-jelölt június 9-én Juhász Péter legyen”. Arra viszont nem válaszoltak, támogatnának-e egy előválasztás a kerületben, ugyanis Juhászon kívül Kovács Alex Gábor is indulna polgármesterjelöltként. 

A Telexnek azt nyilatkozta Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, hogy ők a kampány elején azt kérték Juhásztól, hogy ha MKKP-s jelölt, akkor ne nagyon kampányoljon együtt ellenzéki politikusokkal, „mert mi szeretnénk ezektől a pártoktól továbbra is megtartani a távolságot. A Momentum már visszalépett a javára, és mára úgy tűnik, lassan az egész ellenzék beáll mögé.” Kovács szerint ebben a helyzetben az tűnt a legjobb megoldásnak, ha Juhász függetlenként folytatja, „hiszen nyilván nem várható el egy olyan ellenzéki jelölttől, akit sok ellenzéki párt támogat, hogy ne is mutatkozzon velük”.

Címkék: Juhász Péter