Márki-Zay: A magyarok milliótól eltérően Orbán a világ bármelyik magánklinikáján kezeltetheti magát

Márki-Zay: A magyarok milliótól eltérően Orbán a világ bármelyik magánklinikáján kezeltetheti magát

Kórházi kórterem (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz hamis vádjaival ellentétben mi nem szeretnénk magánosítani az állami kórházakat – erről beszélt még szombati Facebook-videójában Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje. A rövid vieóban emlegette Orbán grazi magánklinikás útjait is, amely egy régi összeesküvés-elmélet szerű politikai pletyka.

Vasárnap egy újabb bejegyzésben tért ki erre a témára. Mint később kiderült, a Telex kérdezte, hogy vannak-e bizonyítékai arról, hogy Orbán Grazban járt, és a nekik küldött válaszát tette ki Facebookra.

Ebben azt írta, hogy „az Orbán Viktor egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral. A magyar állampolgárok millióitól eltérően azonban ő a fideszes kiváltságosok vezetőjeként megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbelláig, ahogy azt is, hogy magánrepülővel focimeccsekre járjon, illetve gyermekeit olyan méregdrága nyugati elitiskolákba járassa, amit hivatalos adózott jövedelméből aligha engedhetne meg magának.”

„A Fidesz tudatosan tette tönkre a magyar közegészségügyet, hogy Mészáros biztosítójával Tiborcz ingatlanjaiban a fideszes oligarchák gazdagodjanak az egészségügyön is” – állította.

Hozzátette: „Miközben a kiváltságos kevesek külföldi magánklinikákon kezeltetik magukat, évente tízezrek halnak meg megelőzhető betegségekben és sokaknak csak a magánegészségügy jelenti a gyógyulás esélyét súlyos anyagi terhek árán. Ennek vetünk véget és elszámoltatjuk a jelenlegi hatalmat a súlyosan elhibázott járványkezelésért, korrupt módon beszerzett lélegeztetőgépekért és kínai vakcináért.”

Kiemelte, hogy a tegnapi nyilatkozat az Egységben Magyarországért azon vállalását tükrözi, hogy kormányváltás után mindenki számára ingyenesen kell biztosítani a hozzáférést a színvonalas egészségügyhöz.