„Meg kell haljanak” – újabb gyanúsítások a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében

„Meg kell haljanak” – újabb gyanúsítások a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen – az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében – eddig négy ember gyanúsítotti kihallgatása történt meg élet és állam elleni bűncselekmények miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Mint ismert, a gyanúsítottak az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hoztak létre, és céljaik elérése érdekében tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül – meg nem határozható számú további személyt megszólítva – közéleti szereplők megölésére hívták fel – emlékeztetett az ügyészség. A nyomozó ügyészség indítványozta a csoport két vezetőjének letartóztatását, amit a bíróság egy hónapra el is rendelt.

Az ügyészség szerint a csoport szervezettségére utal, hogy – leképezve a demokratikus állami berendezkedést – egyik vezetőjüket bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt és egy új „alkotmányt” is megfogalmaztak. A rendelkezésre álló adatok szerint a csoport vezetői által hirdetett emberölések végrehajtására többen is jelentkeztek, a tagtoborzás sikeres volt, a gyanúsítottak szándékainak komolyságát jelzi, hogy fegyverek beszerzéséről is egyeztettek.

Az egyik újabb gyanúsítottról azt írták, hogy a férfi kapcsolatba lépett a csoport vezetőivel azzal, hogy legalább öt – hasonlóan radikális nézeteket valló – társával szeretne csatlakozni, és együtt „szeretnének valami értelmeset tenni”. A gyanúsított kifejtette azt a nézetét is „tiltakozni kell és el kell menni a fejüket levágni, meg kell haljanak, nincs más!”

Az ügyészség az új gyanúsított őrizetét is elrendelte, a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésének indítványozásáról pénteken dönt.

(MTI)