Még ma is havazott a Mátrában

Még ma is havazott a Mátrában

Mátraszentistváni Sípark (Forrás: Mátraszentistváni Sípark / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még szombaton is havazott a Mátrában, ahol hétfőig még síelni is lehet – vette észre a Telex. A havazásról a mátraszentistváni sípark videót is közzétett közösségi oldalán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton a hosszabb-rövidebb napsütés mellett sokfelé erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. A Dunántúlon kevesebb helyen, az Északi-középhegységben és Alföldön többfelé számítani kell záporok, helyenként intenzívebb záporok kialakulására, dörgés, villámlás, akár hódara, apróbb szemű jég kíséretében. Éjjel – főként a hegyekben – elvétve havas eső, hózápor is előfordulhat.

Vasárnap gomolyfelhős időre számíthatunk, általában több órás napsütéssel. A Duna-Tisza közén lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban ott alakulhat ki helyenként záporeső. Szombaton az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon nagy területen kísérhetik erős, néhol időnként viharos lökések. Vasárnap sokfelé élénk, a Dunántúlon, illetve északkeleten helyenként erős lehet az északi szél.