Megbuktatni egy diktátort

Megbuktatni egy diktátort

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Iványi Gábor régóta kritikusa Orbán Viktor miniszterelnök politikájának. Csak ennek tudható be, hogy a regnáló hatalom bosszút áll az evangéliumi testvérközösség által gondozott szegényeken, most éppen 95 millió forint támogatást vonnak meg tőlük.

– Mi is úgy vagyunk, mint a szegény családok, döntenünk kell, hogy befizetjük-e például a közüzemi díjakat, vagy inkább ennivalót veszünk, vagy gyógyszert veszünk a kórháznak – erről mesélt a Magyar Hangnak Iványi Gábor azután, hogy az új tanévtől csökkenti, majd teljesen megvonja a kormány a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) iskoláitól.

(...)

A lelkész úgy látja, a hatalom itthon minden eszközt bevetne, ha már nyilvánvalóvá válna, hogy csak csalással lehet nyerni. Ugyanúgy, mint Fehéroroszországban. – Mert lehet gyáva és tájékozatlan is egy nép, de ha legalább titkosan szavazhat, akkor fennáll annak a veszélye, hogy megbuktathatja a diktátort – mondta.

(...)

A politika világánál maradva Iványi Gábor azt is hangsúlyozta, hogy nem lehet hintapolitikát folytatni. Nem hisz abban, hogy a politikusnak bármilyen eszközt szabad használnia azért, hogy sikert érjen el. – Abban hiszek, hogy ki lehet állni az igazság mellett akkor is, ha az pillanatnyilag hátrányt jelent – fogalmazott.

Iványi Gábor az interjúban beszélt még a hatalmi vegzálásról, az egyház igazi küldetéséről, az árulókról és a pillanatról, amikor lépni kell. A teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang szeptember 11-én megjelent 2020/37. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/37. számban? Itt megnézheti!