Megdőlt a hajnali melegrekord Budapesten

Megdőlt a hajnali melegrekord Budapesten

Gyerekek hûsölnek a fővárosi Széllkapu Park szökőkútjában a nyári hőségben 2023. július 10-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban hétfőn: Lágymányoson csupán 24,5 Celsius-fokig tudott lehűlni a levegő hajnalra – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.

Azt írták: az elmúlt napokban ismét anticiklonális hatások uralták a Kárpát-medence időjárását, fokozódott a nappali felmelegedés, visszatért a kánikula, emellett a dél felől érkező meleg, szubtrópusi eredetű levegőnek köszönhetően egyre fülledtebbé vált a levegő. Hozzátették: vasárnap a fővárosban 30 és 37 fok között tetőzött a hőség napközben, amely éjszaka is csak lassan engedett a szorításából.

A lágymányosi mérőállomáson hétfőre virradóra meg is dőlt a legmagasabb minimumhőmérséklet napi rekordja, itt csupán 24,5 fokig tudott lehűlni a levegő hajnalra – írták. Megjegyezték: az erre a napra vonatkozó rekordot – 23,6 fokot – szintén Lágymányoson mérték még 2010-ben.

(MTI)