Megegyeztek a pártok, nem marad el a fővárosi közgyűlés

Megegyeztek a pártok, nem marad el a fővárosi közgyűlés

Bősz Anett (Fotó: Bősz Anett / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikerült megegyezniük az ellenzéki pártoknak, így megtartják a mai, szerdai fővárosi közgyűlést – értesült a 444.hu. A vita a Demokratikus Koalíció és a Momentum között robbant ki, és az ellenzékből is sokan kritizálták a pozíciók kiosztása miatti egymásnak ugrást.

A történtek után Karácsony Gergely főpolgármester azt is írta, hogy először maradt el emiatt közgyűlés, de utoljára. Az LMP új parlamenti képviselője, Bakos Bernadett pedig úgy kommentálta a történteket: „A fővárosi közgyűlés mai ülése is bizonyítja, hogy az ellenzék egyértelműen megértette a negyedik kétharmad üzenetét, és a letaglózó vereség után végre nem saját magáról, mandátumokról és pozíciókról beszél, hanem az embereket érintő problémákról.”

A vita azok után robbant ki, hogy a Momentum két újbudai politika, Orosz Anna és Bedő Dávid parlamenti képviselők lettek. Orosz Anna alpolgármester is volt korábban, így az önkormányzati helyekre új embereket kellett találni. Ezért időközi választást írtak ki, a Momentum pedig úgy gondolta, az ő jelöltjeiknek kell lehetőséget kapniuk az indulásra. A DK nem így látta, és már azt tervezgette, hogy saját jelöltjeit ráindítja a momentumosokra. Erre válaszul a Momentum úgy reagált, hogy akkor nem szavazza meg Bősz Anett főpolgármester-helyettesi kinevezését. Bőszt azért javasolták a pozícióra, mert a korábban azt birtokló Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselő lett.

A megállapodás értelmében a Momentum megszavazza Bősz Anettet, Gy. Németh fővárosi képviselői helyét viszont a DK-s Élő Norbert kapja. Újbudán pedig elindulhatnak a momen